keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Munaton mansikkakakku

Se olis 9v hääpäivä tällä pariskunnalla. Kun juhlakakkua mietin, iski hirmuinen mansikkakakun himo. Ihan perinteistä mansikkakakkua en saa tuon meidän muna-allergikon takia mutta hyvin tämäkin maistui. Pitäisi varmaa ostaa sellaista jäykkää muovia jolla sais vuorattua irtopohjavuoan näiden hyydytettävien kakkujen kanssa, kelmusta jää rumat jäljet kakun reunaan... Onneksi ei vaikuta makuun.





Munaton mansikkakakku

Keksipohja

1 pötkylä (175g) dominokeksejä
n. 35g sulatettua voita

Mansikkarahkatäyte

n. 4dl sulatettuja pakastemansikoita
2dl vispikermaa
500g rahkaa
6 liivatelehteä
lusikankärjellinen vaniljajauhetta (paremman puutteessa pari teelusikallista vaniljasokeriakin käy)
sokeria maun mukaan, itsellä meni vajaa desi

Mansikkasalaatti

500g tuoreita mansikoita lohkottuina
lusikankärjellinen vaniljajauhetta
n. 2rkl sokeria (tosi makeisiin riittää vähemmän, tosi happamiin vähän enemmän)

Vuoraa irtopohjavuoka ja pistä pohjalle leivinpaperia (jonka avulla saat kakun nostettua kakkuvadille). Murskaa dominot mahdollisimman hienoksi ja sekoita joukkoon sula voi. Painele massa vuoan pohjalle. Tästä määrästä tulee varsin ohut pohja, jos mielestäsi keksipohja on kakun paras osa, tee ohje 1,5- tai 2-kertaisena.

Pistä liivatteet turpoamaan kylmään veteen. Valuta sulaneista mansikoista sulamisliemi kattilaan (liivatteiden sulatusta varten). Vatkaa kerma, lisää joukkoon rahka, mansikat, vanilja ja sokeri. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Sulata liivatteet kattilassa mansikoiden sulamisliemen kanssa ja kaada ohuena nauhana rahkan joukkoon koko ajan reippaasti vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja pistä jääkaappiin hyytymään.

Pilko tuoreet mansikat ja sekoita joukkoon sokeri ja vanilja. Anna marinoitua vähintään tunnin verran.

Siirrä hyytynyt kakku irtopohjavuoasta kakkuvadille ja kaada päälle mansikkasalaatti. Nauti hyvässä seurassa.

4 kommenttia:

  1. Tuo olikin hyvä uutinen, että saa syödä Dominokeksiä. Varmaankin Fazerin omat ovat turvallisia. Ostanpa kun seuraavan kerran tuutte meille, tänne Kuusiston salmen rantamille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmiskekseissä on usein muna korvattu erilaisilla tärkkelyksillä, kannattaa aina lukea tuoteseloste läpi varmuuden vuoksi. Dominot tosiaan ovat munattomia.

      Poista
  2. Heips, oletkos kokeillut vuorata ne reunat leivinpaperilla tai voipaperilla? Leikkaa pitkän suorakaiteenmuotoisen suikaleen ja kiepauttaa sen reunoja pitkin. Ei jää rumia ryppyjä kelmusta, mutta on ohuempi (ja halvempi) kuin joku muovihässäkkä.

    T. Valaskala

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sitä leivinpaperiakin tullut joskus kokeiltua, hirveä säätäminen oli että sen sai pysymään aloillaan ja rypyt tuli siitäkin, ei tosin yhtä runsain määrin kuin kelmusta. Nykyään teen niin että en pistä reunoille mitään, ennen kakun irrottamista pyöräytän reunoja pitkin ohuimmalla sukkapuikolla mitä talosta löytyy. Tulee siisti reuna.

      Poista