Tein yhdessä vaiheessa melko usein jauhelihapataa. Tänään tein sitä samaista pataa mutta vaihdoin jauhelihan kikherneisiin ja adukipapuihin. Hyvin toimi! Vielä pitäis keksiä miten sais nirson 5-vuotiaan syömään papuja...
Kikherne-adukipapupata
rypsiöljyä
2tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1tl sambal oelek -tahnaa tai vastaava määrä muuta chiliä
2tl curryjauhetta
3 porkkanaa
6 reilun kokoista perunaa
1 punasipuli
pieni pala kaalia
10-15cm pätkä kesäkurpitsaa
3-4dl kypsiä kikherneitä
3-4dl kypsiä adukipapuja
1tlk tomaattimurskaa
n. 70g tomaattipyrettä
2 kasvisliemikuutiota
1tl timjamia
reilu loraus soijakastiketta
1rkl balsamicoa
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää inkivääri, murskatut valkosipulinkynnet ja chili ja hetken päästä curry.
Lisää kattilaan kuoritut ja pilkotut porkkanat ja perunat ja vettä sen verran että ne melkein peittyvät. Hauduttele kannen alla 10-15min. Lisää pilkotut kasvikset ja mausteet ja anna hautua kypsäksi. Lisää lopuksi tomaattimurska ja -pyre ja kypsät pavut. Anna hautua vielä hetki. Lisää suolaa tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti