keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Munaton kylmäsavulohi-pecorinopiirakka

Suunnitelmissa on ollut jo jonkin aikaa testata kaksi tuotetta, Pirkan rukiinen piirakkataikina (vaikken yleensä valmistaikinoita käytäkään) ja soijapohjainen ruokakermankorvike. Tuo jälkimmäinen lähinnä siksi että kuulin sen hyydyttävän piirakkatäytteen ilman munaa. Pakkohan se oli testata, ei viitsisi aina muna-allergikolle tehdä erikseen ruokia kun haluaa piirakkaa tarjota.


Soijakermasta ja juustoraasteesta tuli suorastaan jämäkkää tavaraa joka raakanakin jäi muiden täytteiden päälle, ei valunut piirakan pohjalle. Pitäisi vielä joskus testata tämä ilman juustoa.


Ihan totta ne huhupuheet oli, tästä tuli ihan kelpo piirakka vaikka munaa ei ollutkaan. Rakenne ei ollut ihan yhtä jämäkkä kuin munan kanssa mutta pysyi silti hyvin kasassa. Mausta ei huomannut ollenkaan ettei tämä ollut "aitoa kamaa". Uudelleen lämmittäessä lautaselle valui nestettä, sitä ei munallisen piirakan kanssa tapahdu.


Valmistaikina sen sijaan ei oikein vakuuttanut. Omaan luottotaikinaani verrattuna tämä oli todella rasvainen, tuli hieman huono olo jo pienen palan jälkeen. Taikina myös maistui kumman makealle, maku ei sopinut suolaiseen piirakkaan ollenkaan. Teen siis vastakin taikinani itse.

Kylmäsavulohi-pecorinopiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa tai vastaava määrä itse tehtyä

150g kylmäsavulohta
puolikas paprika
2 salottisipulia (olisin halunnut kevätsipulia mutta oli kaupasta loppu)

1 tlk alpron soijapohjaista ruokakermaa
n. 2dl raastettua pecorino-juustoa
2tl kuivattua tilliä (tai vastaava määrä tuoretta)
ripaus mustapippuria

Sulata (tai valmista) taikina, levitä se piirakkavuokaan, pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 10min. Sillä välin pilko paprika ja lohi ja kuori ja pilko sipulit. Raasta pecorino ja sekoita sen joukkoon soijakerma ja mausteet.
Ota pohja uunista, ripottele sen päälle täytteet ja päällimmäiseksi juusto-kermaseos. Ravistele vuokaa vähän että täytteet asettuvat tasaisesti. Paista 175 asteessa n. 30-40 min kunnes pinta on kullanruskea.


2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin Kiloklubin kautta blogiisi ja täältähän löytyy kaikkia ihania herkkuja. Täytyy kokeilla ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tiesi tänne, toivottavasti kokeilut onnistuvat=)

      Poista