maanantai 25. marraskuuta 2013

Makkarakeitto Viherpeukun tapaan

Laajan yhden hengen gallupin tuloksena päätin että arkisille kotiruokaresepteille on kysyntää. Ja juuri niitä minulta yleensä kyselläänkin. Jatkossa ne siis löytyvät täältä. Julkaistavia reseptejä saa myös toivoa vapaasti. 

Tällä kertaa vuorossa on siis jokaiselle tuttu makkarakeitto. Kovin kummoisesti oma keittoni ei valtavirrasta poikkea. Usein makkarakeitto tehdään nopeasti ja helposti pakastejuureksista, niitä en itse käytä koskaan. Epäloogista kyllä, käytän aina makkaraa jossa on mahdollisimman korkea lihaprosentti vaikka muuten yritänkin käyttää lihaa mahdollisimman vähän.



Makkarakeitto 
(Iso kattilallinen, 3 litran kattila voi tehdä tiukkaa)

1,5 litraa vettä
aikuisen nyrkin kokoinen lanttu
3-4 isoa porkkanaa
2 pientä tai 1 iso sipuli
6 isoa perunaa
1pkt (400g) makkaraa
1tlk (400g) tomaattimurskaa 
5-10 kokonaista maustepippuria
3 laakerinlehteä
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria
suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
persiljaa

Kuumenna vesi. Kuori lanttu, pilko se kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko porkkanat ja lisää kattilaan. Kuori ja pilko perunat ja sipuli ja kun juurekset ovat kiehuneet vajaat 10min, lisää ne kattilaan. Lisää mausteet. Pilko makkarat ja paista ne pannulla, lisää ne, puristetut valkosipulit ja tomaattimurska kattilaan. Kun perunat ovat kiehuneet n. 20min, tarkista kypsyys ja maku. Lisää valmiiseen keittoon persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti