keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Aina ei voi onnistua...

Tästä ruoasta ei todellakaan tullut liian esteettistä. Mutta kun pisti silmät kiinni ja söi vaan niin maussa ei ollut mitään valittamista. Juusto jäi rakeiseksi ja neste ei imeytynyt ihan niinkuin oli toiveissa. Julkaisen nyt kuitenkin tämänkin reseptin niitä ihmisiä varten joita ei hurja ulkonäkö pelästytä. Ohhoh, on jäänyt näköjään lautasen reunakin pyyhkimättä... Aloittelijan moka.




Aura-punajuurikiusaus

1kg punajuuria
1kg perunoita
3 porkkanaa
1 iso sipuli
1pkt (170g) aurajuustoa
2dl kuohukermaa
4dl vettä
1 yrtti-kasvisliemikuutio
1tl suolaa
mustapippuria

pinnalle juustoraastetta

Kuori ja suikaloi punajuuret, perunat, porkkanat ja sipuli ja sekoita ne keskenään uunivuoassa. Murusta joukkoon aurajuusto. Kuumenna kattilassa kerma ja vesi (sen verran että liemikuutio sulaa) ja lisää joukkoon myös suola  ja pippuri. Liemi saa olla voimakasta, kasvikset imevät makua. Kaada liemi vuokaan. Tasoita pinta ja ripottele halutessasi juustoraastetta kuorrutteeksi. Paista 150-175 asteessa pari tuntia (jos pinta meinaa palaa, suojaa pinta kannella tai foliolla). Itse paistoin vuolukivipadassa tunnin ja pidin jälkilämmössä pari tuntia.
Nesteen määrää voi vähentää jos ei tykkää että kiusauksessa on lientä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti