keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Mantelisuklaa kaakaonibseillä

Joulu on suklaan aikaa, eikös juu=)  Teki mieli tehdä joulumausteilla maustettua suklaata mutta tästä menee puolet äitille eikä äiti halunnut mausteita. Onneksi nämä vähän neutraalimmatkin vaihtoehdot on hyviä. Kyseessä on siis raakasuklaa. Ensimmäisen epäonnistuneen kokeilun jälkeen luovutin raakakaakaojauheen pois ja teen nyt suklaat pelkästään kaakaomassasta ja -voista. Ehkä opin vielä joskus leikkaamaan tuota suklaata ilman että se halkeilee holtittomasti.


Mantelisuklaa

100g kaakaomassaa
50g kaakaovoita
1rkl kookosöljyä
1dl mantelia kokonaisina, rouheena, hiutaleina, ihan miten tykkäät
0,5dl kaakaonibsejä
1rkl macajauhetta
2rkl lucumajauhetta
2tl hunajaa
hitunen jauhettua vaniljaa ja hyvää suolaa

Sulata kaakaomassa ja -voi sekä kookosöljy kulhossa vesihauteessa (vaikka tiskialtaassa). Jos massa ja voi ovat isoina paloina, niitä kannattaa rouhia pienemmäksi. Raakasuklaa sulatetaan matalassa lämpötilassa, aikaa menee siis paljon. Tämän määrän sulattaminen vei n. 45min. Ei siis kannata ruveta hommiin kiireessä. Kun seos on täysin sulaa, lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maistele massaa jotta saat siitä haluamasi makuista. Kaada seos suklaamuotteihin tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa.
Nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti