Myönnetään, tykkään punajuuresta. Nyt kun on hyvä juuresaika, tulee punajuuresta tehtyä yhtä jos toistakin. Tämä lasagne on yksi lemppareistani. Lisään toisinaan joukkoon paistettuja herkkusieniä mutta tällä kertaa niitä ei sattunut olemaan kaapissa ja itsenäisyyspäivän takia ei voinut kaupastakaan lähteä hakemaan. Hyvää tuli silti. Ohje on helposti muokattavissa gluteenittomaksi, maidottomaksi ja vegaaniseksi.
Punajuuri-kikhernelasagne
(4-6 annosta)
500g punajuuria
vettä
2 sipulia
2 yrtti-kasvisliemikuutiota
mustapippuria
2-3rkl vehnäjauhoja
1 prk smetanaa
1dl ruokakermaa
n. 9kpl lasagnelevyjä
1tlk kikherneitä
pinnalle juustoraastetta
Kuori ja suikaloi punajuuret ja sipulit, pistä ne kattilaan mausteiden kanssa ja keitä lähes kypsiksi. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja kaada kattilaan hyvin sekoittaen. Keitä hiljakseen vielä hetki kunnes punajuuret ovat kokonaan kypsiä. Lisää smetana ja kerma ja tarkista kastikkeen maku.
Kauho uunivuoan pohjalle ohut kerros kastiketta, lado päälle lasagnelevyjä, jälleen kastiketta, ripottele päälle kikherneitä ja jälleen lasagnelevyjä. Jatka samalla tavalla niin kauan kun kastiketta riittää, päällimmäiseksi tulee kastiketta. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa kunnes pinta on saanut väriä ja pasta on pehmeää, n. 30-45min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti