sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Luumulotta

Joulu tuli ja meni mutta sen verran on vielä joulua ilmassa että piti tehdä luumujälkkäriä sunnuntain ja siskon vierailun kunniaksi. Tästä tuli gluteeniton, jos haluat tehdä gluteenisen version, käytä perunajauhojen sijasta 2dl vehnäjauhoja.


Luumulotta
Kääretorttu
4 munaa
2dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1prk (300g) luumumarmeladia

Täyte
2dl vispikermaa
750g maitorahkaa
1prk (300g) luumumarmeladia
7 liivatelehteä

Aloita valmistamalla kääretorttu. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi, siivilöi joukkoon perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperilla suojatulle pellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista heti esikuumennetussa uunissa 200 asteessa n. 10min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Irrota paperi torttupohjasta ja levitä pinnalle tasainen kerros marmeladia. Kääri rullalle.

Vuoraa kulho tuorekelmulla. Siivuta kääretorttu ja asettele viipaleet kulhon pintaa vasten.

Valmista täyte. Pistä liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka ja marmeladi. Sulata liivatteet kattilassa ja lisää ne rahkan joukkoon koko ajan todella reippaasti vatkaten (vatkaa juuri siitä kohtaa johon kaadat tai liivatteesta tulee "matoja").

Kaada täyte kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kelmulla ja anna hyytyä yön yli. Kumoa tarjottimelle ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti