On ollut hieman hiljaiseloa päivitysten kanssa. On pitänyt tehdä yhtä ja toista muuta. Tämän piirakan tein jo yli viikko sitten, nyt saatte reseptin. Pohja on gluteeniton, ohjeen siihen olen saanut siskoltani.
Feta-kasvispiirakka (pellillinen)
Pohja
2pss (3dl) perunasosehiutaleita
3dl vettä
150g voita
3dl gluteenitonta jauhoseosta
Täyte
1 paprika
1 sipuli
1/3 kesäkurpitsa (tosi isosta vähemmän)
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
ripaus suolaa
mustapippuria
200g fetaa
Munamaito
4dl ruokakermaa
1dl maitoa
5 munaa
1tl suolaa
oreganoa
Päälle juustoraastetta
Valmista ensin pohja. Sekoita vesi ja perunasosehiutaleet. Nypi joukkoon pehmeä voi. Sekoita joukkoon vielä jauhot. Suojaa pelti leivinpaperilla ja levitä taikina siihen tasaisesti ja pistä 200-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Ala sillä välin tekemään täytettä.
Pilko kasvikset pieniksi ja käytä nopeasti kuumalla paistinpannulla, ripottele joukkoon vähän suolaa ja pippuria. Levitä kasvikset esipaistetulle piirakkapohjalle ja murusta päälle feta.
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munamaidon muut ainekset. Kaada munamaito täytteiden päälle. Ripottele päälle juustoraaste.
Pistä piirakka uuniin. Laske lämpötila 175 asteeseen. Paista 30-45min kunnes munamaito on täysin hyytynyt ja pinta on saanut sopivasti väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti