Tein joskus vuosia sitten ohra-sienipihvejä ja ne oli huisin hyviä. Reseptin mokoma vaan on kaikonnut päästäni jo täysin. Haluan sitäpaitsi pihveihini myös jotain proteiinipitoista. Ei kun kokeilemaan! Pihvimassasta tuli melko pehmeää eli pieni tuotekehitys on vielä tarpeen mutta ihan maistuvia pihvejä näistä tuli. Seuraksi tein omaa lempparilisukettani.
Ohra-sienipihvit
0,75dl rikottuja ohrasuurimoita
2dl vettä+ripaus suolaa
1tlk kikherneitä
2rkl rypsiöljyä
1-2tl balsamicoa
300g herkkusieniä
1 sipuli
1dl smetanaa
0,5dl kaurahiutaleita
0,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
mustapippuria
Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Paista silputut sienet ja sipuli pannulla kypsäksi. Murskaa kikherneet öljyn ja balsamicon kanssa. Sekoita kaikki ainekset ja anna tekeytyä kylmässä hetken aikaa. Paista pannulla öljyssä pieniä pihvejä.
Paahdetut hunajajuurekset
3 porkkanaa
100-200g lanttua
4 pientä punajuurta
4 perunaa
1 reilu tl juoksevaa hunajaa
0,5tl suolaa
muutama voilastu
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja pilko punajuuret, lanttu ja porkkanat. Levitä pellille ja pistä uuniin keskitasolle paahtumaan kymmeneksi minuutiksi. Kuori ja pilko sillä välin perunat. Ota pelti uunista, sekoita kuumiin juureksiin hunaja, suola ja voi. Lisää perunat, sekoita ja pistä takaisin uuniin. Anna paahtua 30-45min riippuen siitä miten paahtuneen lopputuloksen tahdot.
Kastikkeeksi pihveille käy melkein mikä tahansa kylmä (tai vaikka lämmin) kastike. Oma kastikkeeni oli varsin simppeli, sekoitin purkinpohjallisen smetanaa ja valmista chilikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti