tiistai 28. tammikuuta 2014

Kaalilaatikko

Mikäs sen parempaa kylmänä talvipäivänä kuin pitkään hautunut kaalilaatikko! Kaali on lisäksi halpaa ja kevyttä.





Kaalilaatikko

1/2-1 kaali, koosta riippuen, omasta keskikokoisestani käytin vajaat 3/4
1-2 sipulia
n. 30g voita
400g jauhelihaa
n. 2dl kokonaisia ohrasuurimoita
n.8dl kiehuvaa vettä
n.1dl siirappia
2 lihaliemikuutiota
valkopippuria
(suolaa)

Sulata voi ison kattilan pohjalla. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Keitä sillä välin vesi vedenkeittimessä. Kuori ja pilko sipuli ja lisää lihan joukkoon. Lisää myös ohrasuurimot ja kuullota hetki. Lisää vesi. Huuhdo ja pilko kaali ja lisää kattilaan. Lisää mausteet. Anna muhia sen aikaa että maut tasaantuvat. Voit lisätä vettä jos massa näyttää liian kuivalta. Ohra imee nestettä uunissa. Maista ja lisää tavittaessa makuja. Kaada massa uunivuokaan.
Paista kaalilaatikko uunin alatasossa laskevassa lämmössä. Itse käytin vuolukivipataa, paistoin ensin tunnin 175 asteessa, sitten tunnin 150 asteessa ja jälkilämmössä neljä tuntia. Jos käytössäsi ei ole vuolukivipataa, peitä vuoka kannella tai foliolla kahden ensimmäisen tunnin jälkeen, laske lämpö 125 asteeseen, halutessasi vielä 100 asteeseen tunnin kuluttua ja anna hautua muutama tunti.

2 kommenttia:

  1. Hmmmmm.... Koskas voin tulla teille syömään? Tosin ohra pitää korvata mut... Ny tuli nälkä. Mikä on tietysti ihan hyvä kun olen vatsataudin kourissa.

    VastaaPoista
  2. Tiedän siis mitä teen kun seuraavaksi tulet;)

    VastaaPoista